Lejebil i San Francisco

San Francisco er Californiens fjerdestørste by med sine knap 1 million indbyggere. Hele området omkring byen kaldes San Francisco Bay Area, og her bor der 7 millioner indbyggere. Det tager omkring 10 timer at flyve hertil fra Danmark, oftest med 1-2 mellemlandinger. Og du skal huske, at det involverer en tidsforskel, der kan påvirke din søvn- og dagsrytme. Derfor er det en god ide at tage den lidt med ro de første dage. Mange hoteller har pools, så hvorfor ikke starte ferien med en slapper her.

San Francisco og Californien i bil

USA er bilernes land, ingen tvivl om det, og det kan være lidt vanskeligt at komme omkring uden. San Francisco har et nogenlunde velfungerende offentlig transportsystem, men det nemmeste er dog med bil, og du kan nemt og billigt leje biler i lufthavnen. Rejser du på tur uden for centrum, er bilen også det bedste transportmiddel. Afstandende er store, og vil du nå at se en masse, så lykkes det bedst på denne måde, bag dit eget rat. Her bestemmer du helt selv tempoet, hvor du vil stoppe undervejs og destinationen.

I San Franciscos internationale lufthavn finder du de fleste større biludlejningsfirmaer. Flere af dem arbejder sammen med SFO International Airport’s Rental Car Center, som ligger lige ved lufthavnen og består af hele ni biludlejningsselskaber samlet på et sted, og de samarbejder med flere firmaer rundt omkring i San Francisco. Her finder du blandt andre AVIS og SIXT. Det er ret billigt at leje bil i USA, og du kan altid for en lille merpris aflevere din lejebil andet steds.

  • Leje af bil er nemt og billigt

Den famøse bro og Alcatraz

Golden Gate Bridge er den verdensberømte bro, som forbinder San Francisco Bay og Marin County. Et vidunder på knap 3 km, som helt klart er et must. Turen over broen er en fantastisk oplevelse, som kan fuldføres både til fods eller på cykel, disse kan lejes mange steder i det meste af byen og tæt på broen. Den lille berygtede ø Alcatraz Island befinder sig 2,5 km fra den nordlige kyst i San Francisco og har været en turistattraktion lige siden 1963,
da Alcatraz fængslet lukkede ned.

Øen i sig selv var ikke andet end et fængsel, og et meget unikt fængsel endda. Alcatraz var et sted, hvor man sendte de værste fanger hen, dem som ikke opførte sig ordentligt i de ”normale” fængsler. Fængslet har gennem tiden holdt på mange berømte forbrydere såsom Al Capone og Robert Franklin Stroud. Hvis man besøger denne berømte ø, kan man også få en rundtur i fængslet, og høre hvordan 3 fanger flygtede fra denne bevogtede fæstning.

Kinesisk mad og moderne kunst

Som de fleste store byer i USA så har San Francisco selvfølgelig også Chinatown, men ikke bare én af slagsen – byen indeholder nemlig fire forskellige. Den mest berømte er den på Grant Avenue, det er den største Chinatown, der befinder sig uden for Asien og er så stor, at der er hele to hospitaler til at dække området. Chinatown er fyldt med det mest smagfulde og originale kinesiske mad og byder på masser af spændende og anderledes oplevelser. Mange film er optaget her.

Er du til shopping, cafeture og vildt byliv, så er Union Square helt klart den rette destination. Her finder man alle slags cafeer og restauranter, masser af begivenheder, og butikker lige fra Gucci til H&M. Fisherman’s Wharf ved havnefronten er også fyldt med gode spisesteder og liv. Hvis du interesserer dig for nytænkende og inspirerende kunst, så er San Francisco Museum of Modern Art et forsøg værd. Museet tilbyder mere end 29.000 værker fra alverdens forskellige kunstnere, alt sammen med fokus på den moderne verden.

  • Chinatown og Union Square
  • Fisherman’s Wharf og moderne kunst

Highway 1 – Californiens sceniske kystrute

Når San Francisco er travet igennem, og det kan tage nogle dage eller endda flere uger, så er det tid at sætte sig bag rattet for alvor og køre ud og opleve de store highways. Føle friheden i bare at køre derudad. Området omkring San Francisco byder på mange spændende steder, og en af de allermest populære er kystruten ned til Los Angeles, California State Route 1, også kaldet Highway 1. Her er noget af verdens flotteste natur med Stillehavet som sin evige baggrundskulisse.

Langs Highway 1 støder du på den tågede og mytiske nationalpark Big Sur, de chikke strandbyer og strandpromenader, flotte klipper og skønt hav. Flere steder langs kysten kan man også se både søløver og søelefanter. Gør fx et stop i byen Santa Cruz og se på dyre butikker eller ved Monterey Bay lidt længere sydpå og tag den sceniske 17 Mile Drive. Inden du rammer Los Angeles, kommer du til Santa Barbara, Ventura og Malibu, alle smukke byer lige ved havet og stranden og mest for de rige.

Flot kystlinje
Chikke strandbyer

På tur i resten af Californien

Nord for San Francisco er naturen lidt mere vild og rå og områderne knapt så befolkede. Vejret kan også være mere svingende her, køligere og mere regnfyldt. Heroppe finder du det famøse vindistrikt Napa Valley med dets vinmarker og vinfarme, og inde i landet finder du Yosemite Nationalpark og Lake Tahoe. Begge er fantastisk smukke og helt klart værd at se samt at bruge lidt tid på. Af andre parker kan nævnes Kings Canyon og Death Valley. I byerne er det nemmest med en almindelig bil, men mange bytter deres bil ud med et mobilehome, hvilket er velegnet i de store nationalparker og i det mere åbne land.

Der er masser at se i San Francisco og omegn. Har du tid, og vil du gerne opleve nogle af Californiens mange forlystelsesparker, byder staten på både Universal Studios i Hollywood i Los Angeles, Disney Land lige uden for LA og længere sydpå i San Diego ved grænsen til Mexico finder du SeaWorld. Her er alt hvad hjertet kan begære, og området er for enhver smag samt alder.